Άρθρα

Σύγχρονα Συστήματα Θέρμανσης: Τρόπος Λειτουργίας & Πλεονεκτήματα

Ένα ζήτημα που απασχολεί πολλά σπίτια είναι η επιλογή του κατάλληλου συστήματος θέρμανσης. Ευτυχώς, υπάρχει πληθώρα επιλογών στην αγορά, για να επιλέξουμε αυτό που είναι το κατάλληλο για εμάς.

(περισσότερα…)

TIPS εξοικονόμησης ενέργειας για τη θέρμανση του χώρου σας

Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί ζητούμενο για όλο και περισσότερους πολίτες είτε αφορά τον προσωπικό είτε τον επαγγελματικό τους χώρο. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που μπορούμε να εξοικονομήσουμε, αλλά και η περιβαλλοντική μας συνείδηση, που μας υπαγορεύει την εύρεση λύσεων πιο φιλικών προς το περιβάλλον.

(περισσότερα…)

Μηχανικός αερισμός, ένα σύστημα πιο επίκαιρο από ποτέ

Στις μέρες μας, στην εποχή του κορονοϊού, η υγιεινή του αέρα του χώρου μας έχει γίνει πιο σημαντική από ποτέ. Ο φυσικός αερισμός μέσω των παραθύρων μπορεί να αποτελεί μια λύση, αλλά έχει σημαντικά μειονεκτήματα, όπως είναι η σπατάλη ενέργειας κατά την διάρκεια των χειμερινών και καλοκαιρινών μηνών, η είσοδος αέρα με πιθανούς ρύπους και η αύξηση του θορύβου.

(περισσότερα…)

Τα οφέλη της συντήρησης του λέβητα αερίου

Ο λέβητας αερίου αποτελεί μία συμφέρουσα οικονομικά λύση η οποία είναι ταυτόχρονα και φιλική προς το περιβάλλον. Γι’ αυτό τον λόγο προτιμάται όλο και περισσότερο σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης των προηγούμενων χρόνων. Ωστόσο, για να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση, θα πρέπει να φροντίζουμε για τη σωστή και τακτική συντήρησή του.

(περισσότερα…)

Φυσικό αέριο για νόστιμο οικονομικό & γρήγορο μαγείρεμα

Οι συσκευές μαγειρέματος με φυσικό αέριο έχουν αρχίσει να κερδίζουν το καταναλωτικό κοινό τα τελευταία χρόνια. Το μαγείρεμα γίνεται πιο γρήγορο και πιο οικονομικό, ενώ ταυτόχρονα το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο.

(περισσότερα…)

Θέρμανση με οικιακά κλιματιστικά και κίνδυνοι για την υγεία

Το υψηλό κόστος του πετρελαίου αλλά και η απουσία κεντρικής θέρμανσης σε πολλές πολυκατοικίες, οδηγούν αρκετούς πολίτες στο χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά τους για τη θέρμανση του σπιτιού τους. Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία μας; Τι ακριβώς είναι η νόσος των λεγεωνάριων;

(περισσότερα…)