Άρθρα

Φυσικό αέριο για νόστιμο οικονομικό & γρήγορο μαγείρεμα.

Οι συσκευές μαγειρέματος με φυσικό αέριο έχουν αρχίσει να κερδίζουν το καταναλωτικό κοινό τα τελευταία χρόνια. Το μαγείρεμα γίνεται πιο γρήγορο και πιο οικονομικό, ενώ ταυτόχρονα το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο.

(περισσότερα…)

Θέρμανση με οικιακά κλιματιστικά και κίνδυνοι για την υγεία.

Το υψηλό κόστος του πετρελαίου αλλά και η απουσία κεντρικής θέρμανσης σε πολλές πολυκατοικίες, οδηγούν αρκετούς πολίτες στο χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά τους για τη θέρμανση του σπιτιού τους. Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία μας; Τι ακριβώς είναι η νόσος των λεγεωνάριων;

(περισσότερα…)

Το παθητικό σπίτι είναι η κατοικία του μέλλοντος.

Το παθητικό σπίτι έχει λάβει τον χαρακτηρισμό ‘’κατοικία του μέλλοντος’’. Και πως να μην είναι, αφού ανεξάρτητα από την περιοχή που βρίσκεται και το κλίμα που επικρατεί σε αυτήν, ένα παθητικό κτίριο προσφέρει θερμική άνεση στους κατοίκους τους όλο τον χρόνο, καταναλώνοντας  ελάχιστη ενέργεια.

(περισσότερα…)

Το υγραέριο είναι η σύγχρονη λύση στη θέρμανση.

Το υγραέριο είναι γνωστό σε όλους μας εδώ και χρόνια με τη μορφή της φιάλης, την οποία χρησιμοποιούμε συχνά για το μαγείρεμα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το υγραέριο έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και στη θέρμανση.

(περισσότερα…)

Κρατήστε το κρύο και τη ζέστη έξω από το σπίτι με αντικατάσταση κουφωμάτων.

Η αντικατάσταση κουφωμάτων είναι μία από τις απαραίτητες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, αφού ένα μεγάλο ποσοστό ενέργειας χάνεται από τα παλαιά κουφώματα. Τα κουφώματα νέας τεχνολογίας είναι απαραίτητα, εάν θέλουμε να επιτύχουμε εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

(περισσότερα…)