Άρθρα

«Νέο Εξοικονομώ» Όλες οι πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα επιδότησης

Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Νέο Εξοικονομώ», όπως είναι ο καινούργιος τίτλος του προγράμματος θέτει ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση όλο και περισσότερων παλαιών κατοικιών, εισάγοντας έναν νέο τρόπο μοριοδότησης.

(περισσότερα…)

Μηχανικός αερισμός, ένα σύστημα πιο επίκαιρο από ποτέ

Στις μέρες μας, στην εποχή του κορονοϊού, η υγιεινή του αέρα του χώρου μας έχει γίνει πιο σημαντική από ποτέ. Ο φυσικός αερισμός μέσω των παραθύρων μπορεί να αποτελεί μια λύση, αλλά έχει σημαντικά μειονεκτήματα, όπως είναι η σπατάλη ενέργειας κατά την διάρκεια των χειμερινών και καλοκαιρινών μηνών, η είσοδος αέρα με πιθανούς ρύπους και η αύξηση του θορύβου.

(περισσότερα…)

Τα οφέλη της συντήρησης του λέβητα αερίου

Ο λέβητας αερίου αποτελεί μία συμφέρουσα οικονομικά λύση η οποία είναι ταυτόχρονα και φιλική προς το περιβάλλον. Γι’ αυτό τον λόγο προτιμάται όλο και περισσότερο σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης των προηγούμενων χρόνων. Ωστόσο, για να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση, θα πρέπει να φροντίζουμε για τη σωστή και τακτική συντήρησή του.

(περισσότερα…)

Φυσικό αέριο για νόστιμο οικονομικό & γρήγορο μαγείρεμα

Οι συσκευές μαγειρέματος με φυσικό αέριο έχουν αρχίσει να κερδίζουν το καταναλωτικό κοινό τα τελευταία χρόνια. Το μαγείρεμα γίνεται πιο γρήγορο και πιο οικονομικό, ενώ ταυτόχρονα το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο.

(περισσότερα…)

Θέρμανση με οικιακά κλιματιστικά και κίνδυνοι για την υγεία

Το υψηλό κόστος του πετρελαίου αλλά και η απουσία κεντρικής θέρμανσης σε πολλές πολυκατοικίες, οδηγούν αρκετούς πολίτες στο χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά τους για τη θέρμανση του σπιτιού τους. Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία μας; Τι ακριβώς είναι η νόσος των λεγεωνάριων;

(περισσότερα…)

Το παθητικό σπίτι είναι η κατοικία του μέλλοντος

Το παθητικό σπίτι έχει λάβει τον χαρακτηρισμό ‘’κατοικία του μέλλοντος’’. Και πως να μην είναι, αφού ανεξάρτητα από την περιοχή που βρίσκεται και το κλίμα που επικρατεί σε αυτήν, ένα παθητικό κτίριο προσφέρει θερμική άνεση στους κατοίκους τους όλο τον χρόνο, καταναλώνοντας  ελάχιστη ενέργεια.

(περισσότερα…)

Το υγραέριο είναι η σύγχρονη λύση στη θέρμανση

Το υγραέριο είναι γνωστό σε όλους μας εδώ και χρόνια με τη μορφή της φιάλης, την οποία χρησιμοποιούμε συχνά για το μαγείρεμα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, το υγραέριο έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και στη θέρμανση.

(περισσότερα…)