Συντήρηση – Service

Συντήρηση – Service επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου – υγραερίου

Συντήρηση – Service καυστήρα φυσικού αερίου και καθαρισμός λέβητα

Συντήρηση – Service λεβητοστασίου – μηχανοστασίου

Συντήρηση – Service καυστήρα πετρελαίου και καθαρισμός λέβητα.

Συντήρηση – Service ηλιακού θερμοσίφωνα

Συντήρηση – service κλιματιστικού (air condition)

Συντήρηση - Service επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου - υγραερίου

Σε ένα επίτοιχο λέβητα φυσικού αερίου – υγραερίου η συντήρηση είναι απόλυτα απαραίτητη λόγω του μεγέθους του. Είναι ένα μηχάνημα υψηλής απόδοσης και ένα πλήρες λεβητοστάσιο σε μια πολύ μικρή κατασκευή. Αυτό το καθιστά πιο ευαίσθητο σε συσσώρευση ακαθαρσιών από τον αέρα καύσης και το καύσιμο που χρησιμοποιεί. Επίσης το δοχείο διαστολής που διαθέτει είναι μικρό σε χωρητικότητα οπότε χρειάζεται και πιο συχνή επιτήρηση και συμπλήρωση με αέρα ή άζωτο.

Συντήρηση επίτοιχου λέβητα φυσικού αερίου

Οι εταιρείες κατασκευής για να διατηρούν σε ισχύ την εγγύηση των λεβήτων θα πρέπει η συντήρηση τους να γίνεται σωστά από εξουσιοδοτημένους τεχνικούς. Η εταιρεία μας πραγματοποιεί τις εργασίες συντήρησης ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες και τις συστάσεις του εκάστοτε κατασκευαστή λέβητα. Σε κάθε περίπτωση έχουμε παρακολουθήσει σεμινάρια των κατασκευαστών στις ακαδημίες που βρίσκονται στις χώρες προέλευσης τους με βεβαιώσεις και πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Ο εξοπλισμός μας ανάλυσης καυσαερίων είναι πάντα συντηρημένος και βαθμονομημένος ώστε οι μετρήσεις μας να είναι έγκυρες και ακριβείς και όλες οι εργασίες να γίνονται βάση των ισχυόντων κανονισμών. Έτσι μπορούμε να σας προσφέρουμε ένα αξιόπιστο service που θα κατοχυρώνει την ισχύ εγγύησης της συσκευής σας καθώς και την εύρυθμη λειτουργία της.

Ορισμένες από τις μάρκες επίτοιχων λεβήτων που αναλαμβάνουμε είναι: Vailant, Ariston, Wolf, Unical, Immergas, Baxi, Neva, Radiant, Buderus, Lamborghini, Riello, Rapido, Viessmann, Chappee, Sime κ.α.

Συντήρηση - Service καυστήρα φυσικού αερίου και καθαρισμός λέβητα

Εφόσον έχετε επιλέξει το φυσικό αέριο σαν καθαρότερο και οικονομικότερο καύσιμο είναι πολύ σημαντικό το συστημά σας να λειτουργεί σωστά και αξιόπιστα. Για αυτό το λόγο η συντήρηση του πρέπει να γίνεται μία φορά τον χρόνο, καθώς και ο έλεγχος στεγανότητας της γραμμής αερίου κάθε 4 χρόνια βάση νομοθεσίας.

Στη συντήρηση περιλαμβάνονται:

 • Οι εργασίες καθαρισμού των μερών του καυστήρα και του λέβητα (σπινθηριστές, ιονιστής, διασκορπιστής, θάλαμος καύσης κ.λπ.)
 • Η ρύθμιση αναλογίας αέρα - καυσίμου με την καθοδήγηση ηλεκτρονικού αναλυτή καυσαερίων
 • Η ρύθμιση της βαλβίδας αερίου για την επίτευξη σωστού φορτίου ενέργειας στον λέβητα.

Συντήρηση καυστήρα φυσικού αερίου

Ορισμένες από τις μάρκες καυστήρων που αναλαμβάνουμε είναι: Βentone, Baltur, Buderus, Giersch, Lamborghini, Ecoflam, Riello, Man, Chappee, Joannes, Elco, Weishaupt, Viessmann κ.α.

Συντήρηση - Service λεβητοστασίου - μηχανοστασίου

Σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε τη συντήρηση των άλλων εξαρτημάτων – μηχανημάτων ενός λεβητοστασίου. Τα πιο σημαντικά εξαρτήματα που χρειάζονται συντήρηση είναι:

 • Το δοχείο διαστολής (κόκκινη φούσκα)
  Aυτό είναι απαραίτητο για να μην αυξάνεται η πίεση στο κλειστό κύκλωμα. Όταν το νερό θερμαίνεται ο όγκος του μεγαλώνει και αν αυτή την αύξηση όγκου δεν την αποσβέσουμε τότε η πίεση στο κύκλωμα θα αυξηθεί. Το δοχείο διαστολής έχει μέσα του μία «σαμπρέλα» που συγκοινωνεί με το νερό της εγκατάστασης και εξωτερικά περιβάλλεται από πεπιεσμένο αέρα. Όταν ο αέρας χαθεί αυτή γεμίζει με νερό και σταματάει να λειτουργεί.
 • Ο αυτόματος πλήρωσης
  Eίναι το εξάρτημα που συμπληρώνει νερό στο κλειστό κύκλωμα όταν κάνουμε εξαέρωση στα σώματα ή υπάρχει κάπου διαφυγή νερού στο κύκλωμα.
 • Εξαεριστικά δικτύου
  Αφαιρούν τον εγκλωβισμένο αέρα από το δίκτυο.
 • Καθοδική προστασία (stop cor)
  Προστατεύει το κύκλωμα από τη διάβρωση.

Συντήρηση-service λεβητοστασίου

Συντήρηση - Service καυστήρα πετρελαίου και καθαρισμός λέβητα

Η συντήρηση του καυστήρα πετρελαίου είναι απόλυτα αναγκαία όχι μόνο για τη σωστή λειτουργία του που προσφέρει μακροζωία, αλλά και για οικονομικότερη απόδοση λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου.

Αυτό επιτυγχάνεται με την απόλυτη ρύθμιση της αναλογίας του λόγου αέρα - καυσίμου. Η εργασία αυτή γίνεται εκ νέου μετά τον καθαρισμό, τη ρύθμιση ή και την αλλαγή των βασικών μερών του συστήματος (φίλτρα πετρελαίου, αντλία πετρελαίου, μπεκ τροφοδοσίας, ανεμιστήρας, σπινθηριστές, διασκορπιστής).

Η διαδικασία ρύθμισης αναλογίας αέρα - καυσίμου γίνεται με την καθοδήγηση ηλεκτρονικού αναλυτή καυσαερίων. Η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται μία φορά το χρόνο συνήθως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης (Μάϊο – Ιούνιο).

Ορισμένες από τις μάρκες καυστήρων που αναλαμβάνουμε είναι: Bentone, Baltur, Buderus, Giersch, Lamborghini, Ecoflam, Riello, Rarido, Chappee, Joannes, Olymp Austria, Elco, Weishaupt, Viessmann

Συντήρηση - Service ηλιακού θερμοσίφωνα

Η συντήρηση σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα προσφέρει καθαρότερο νερό χρήσης, αξιόπιστη λειτουργία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του ηλιακού σας. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται και τα οφέλη τους αναλύονται ως εξής:

 • Έλεγχος αντιψυκτικού
  Για σωστή απόδοση και προστασία από παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες είναι σημαντικό να ελέγχουμε την ποσότητα αντιψυκτικού στο κλειστό κύκλωμα του ηλιακού και να συμπληρώνουμε ή να αντικαθιστούμε πλήρως όταν αυτό χρειάζεται. Η έλλειψη σωστής ποσότητας αντιψυκτικού υγρού συνδέεται συχνά με μειωμένη απόδοση του ηλιακού μας θερμοσίφωνα αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε θραύση των σωληνώσεων του συλλέκτη λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.
 • Αλλαγή ανοδίου
  Το ανόδιο του boiler θα πρέπει να αντικαθίσταται. Αποτελεί τη δίοδο της ηλεκτρικής εκκένωσης που συμβαίνει από φορτία που υπάρχουν στα μεταλλικά στοιχεία του νερού και αν αυτά δεν κατευθύνονται στο ανόδιο γιατί δεν είναι πλέον αγώγιμο, διαβρώνουν την μεταλλική επιφάνεια του boiler με αποτέλεσμα αυτό να τρυπά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί καθοδική προστασία με εξωτερική συσκευή η οποία αποτελεί μία πιο σύγχρονη λύση που παρέχει ακόμα περισσότερη προστασία στο boiler.
 • Αντικατάσταση φλάντζας αντίστασης
  Η φλάντζα είναι το μέσο στεγανοποίησης των μεταλλικών επιφανειών του boiler η οποία είναι κατασκευασμένη από ελαστικό υλικό το οποίο φθείρεται με την πάροδο του χρόνου και τις αλλαγές πίεσης του νερού προκαλώντας διαρροές που μπορεί να καταστρέψουν τα ηλεκτρικά μέρη του ηλιακού θερμοσίφωνα (θερμοστάτης - αντίσταση).
 • Καθαρισμός boiler
  Γίνεται εσωτερικός καθαρισμός του boiler ώστε να αφαιρούνται τα άλατα και οι λάσπες που συσσωρεύονται από την καθημερινή του χρήση, εξασφαλίζοντας καθαρότερο νερό για την κατανάλωση.
 • Έλεγχος των ασφαλιστικών βαλβίδων
  Οι ασφαλιστικές βαλβίδες είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση της πίεσης των κυκλωμάτων του ηλιακού στα επιτρεπτά επίπεδα καθώς αν η πίεση υπερβεί τα όρια, μπορεί να γίνει σπάσιμο της εσωτερικής επίστρωσης του boiler ή ακόμα και ολική καταστροφή του.

Η εταιρεία μας είναι μαζί σας μετά την εγκατάσταση του ηλιακού σας θερμοσίφωνα για τη σωστή περιοδική του συντήρηση, εξασφαλίζοντας έτσι την καλή του λειτουργία αλλά και τη διατήρηση της εργοστασιακής εγγύησης που επιβάλλει το ετήσιο service από πιστοποιημένους τεχνικούς.

Ορισμένες από τις μάρκες ηλιακών θερμοσιφώνων που αναλαμβάνουμε είναι: Ηλιοακμή, Nobel, Calpak, Maltezos, Skyland, Solarstar, Master, Sonne, Advance, Assos κ.α.

Συντήρηση - Service κλιματιστικού (air condition)

Η σημαντικότερη συντήρηση που πρέπει να κάνουμε σε οικιακή συσκευή. Το στοιχείο και τα φίλτρα ενός κλιματιστικού μαζεύουν σκόνη, μύκητες και μικροοργανισμούς που αν δεν αντιμετωπιστούν μπορούν να δημιουργήσουν ένα ανθυγιεινό παθογόνο περιβάλλον.

Οι ψυκτικοί μας συντηρούν λεπτομερώς το κλιματιστικό σας:

 • Εκτελώντας μία σωστή και πλήρη απολύμανση της μονάδας κλιματισμού με εγκεκριμένο αντιμικροβιακό φάρμακο
 • Με τεχνικές εργασίες για τη σωστή λειτουργία και απόδοση της συσκευής ανάλογα τη μάρκα και το μοντέλο του κλιματιστικού σας
 • Με έλεγχο της ασφάλειας της κλιματιστικής μονάδας
 • Χωρίς να σας χρεώνουν για υποτιθέμενο συμπλήρωμα ψυκτικού υγρού (φρέον) όταν αυτό δε χρειάζεται.

Για να απολαμβάνεται υγιεινό κλιματισμό σε πολύ χαμηλές χρεώσεις.

Συντήρηση-service κλιματιστικού

Επίσημο service για το νομό Αττικής στις εταιρείες

Γνωρίζετε ότι

Συντηρώντας ένα λέβητα σε ετήσια βάση μπορείτε να εξοικονομείτε έως και 20% του καυσίμου που καταναλώνει ένας μη συντηρημένος λέβητας. Επιπλέον συντηρώντας σωστά το λέβητα μπορούμε να εκπέμπουμε μέχρι και 30% μειωμένους αέριους ρύπους στην ατμόσφαιρα.

Μην συντηρώντας έναν ηλιακό θερμοσίφωνα τα φαινόμενα ηλεκτρόλυσης και η συσσώρευση αλάτων μπορούν προκαλέσουν τρύπημα στο μπόιλερ.

Τα κλιματιστικά ανακυκλώνουν τον αέρα στο φίλτρο τους και για αυτόν το λόγο η απολύμανση που γίνεται στο σέρβις είναι πολύ σημαντική.

Οι κατασκευάστριες εταιρίες έχουν κατά κανόνα στους όρους εγγύησης τους, για να παραμένουν αυτές σε ισχύ, την προϋπόθεση εκτέλεσης περιοδικής συντήρησης στις συσκευές τους από πιστοποιημένους τεχνικούς.