Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις

Εγκαταστάσεις ενεργειακών συστημάτων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Ηλιοθερμικά συστήματα ζεστού νερού χρήσης

Αναβάθμιση μηχανοστασίων ζεστού νερού χρήσης

Κλιματισμός - Εξαερισμός

Υδραυλικά Δίκτυα

Φωτοβολταϊκά συστήματα

Μελετητική – συμβουλευτική

Χρησιδανεισμός εξοπλισμού

Εγκαταστάσεις ενεργειακών συστημάτων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Γνωρίζοντας πολύ καλά τη σπουδαιότητα ενός συστήματος σε μία επιχείρηση, τόσο από οικονομικής απόψεως στην καθημερινή λειτουργία, αλλά όσο και σωστής μελέτης της διαστασιολόγισης του για την κάλυψη απαιτήσεων, έχουμε αναπτύξει καινοτόμες μελετητικές μεθόδους για πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.

Εκμεταλλευόμενοι την σύγχρονη τεχνογνωσία μας, τα συστήματα μας συνδυάζουν απόδοση, λειτουργικότητα, υψηλούς δείκτες εποχιακής απόδοσης (SEER & SCOP), κομψό σχεδιασμό, ελάχιστο έως μηδενικό θόρυβο και υψηλά επίπεδα αυτοματισμών. Έτσι, δημιουργείται ένα υγιεινό και άνετο εσωτερικό περιβάλλον και εξασφαλίζεται η βέλτιστη ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου.

Επίσης τα συστήματα ελέγχου που χρησιμοποιούμε έχουν πάντα την δυνατότητα απομακρυσμένης επίβλεψης και καταγραφής λειτουργίας, οπότε μας δίνουν την ευχέρεια να ορίσουμε τις ρυθμίσεις μας στις πραγματικές ανάγκες των μονάδων που εξυπηρετούν.

Ηλιοθερμικά συστήματα ζεστού νερού χρήσης

Με μεγάλη εμπειρία στα ηλιοθερμικά συστήματα τόσο σε επίπεδο μελέτης όσο και υλοποίησης η εταιρεία μας έχει κατασκευάσει πολλά συστημάτα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας προφέρει τον πλέον ενεργειακά αποδοτικό τρόπο θέρμανσης του νερού και αποτελεί ιδανική λύση για παλαιά και νέα ξενοδοχεία. Τα ηλιακά συστήματα θέρμανσης νερού μπορούν να εξυπηρετήσουν αποδοτικά από μικρά boutique hotels μέχρι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με έως και μηδενικό ετήσιο λειτουργικό κόστος, αφού οι ηλιακοί συλλέκτες λειτουργούν μόνο με την ενέργεια του ήλιου.

Η συλλογή της ηλιακής ακτινοβολίας γίνεται δωρεάν και άμεσα, ενώ η αποθήκευση του νερού μπορεί να προσφέρει ζεστό νερό όλο το 24ωρο. Μία από τις μεγαλύτερες ενεργειακές σπατάλες ενός ξενοδοχείου ανεξαρτήτου μεγέθους, είναι η συνεχής ανάγκη για ζεστό νερό (μπάνιο, πισίνα, κουζίνα). Η εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων θέρμανσης νερού επιτρέπει την άμεση εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, χωρίς να απαιτεί υψηλή οικονομική επένδυση.

Κατασκευάζουμε πραγματικά αποδοτικά συστήματα με κορυφαία απόδοση και το σημαντικότερο χωρίς προβλήματα υπερθέρμανσης και παγετού που είναι πολύ συνηθισμένα.

Συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο παραγωγής ηλιακών συλλεκτών και δοχείων νερού, εξασφαλίζοντας στον αποδέκτη του έργου συστήματα με πλήρη κάλυψη εγγύησης τόσο για τις συσκευές από τον κατασκευαστή τους, όσο και για τα δίκτυα που κατασκευάζει η εταιρεία μας.

Αναβάθμιση μηχανοστασίων ζεστού νερού χρήσης

Η κάλυψη των ωρών αιχμής χωρίς την υπερβολική διαστασιολόγιση συστημάτων που σημαίνει μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας, είναι πάντα ένα πολύ μεγάλο ζήτημα στην κατασκευή του μηχανοστασίου υψηλής ενεργειακής κλάσης.

Με γνώση και εμπειρία στη μελέτη και κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων μπορούμε να δώσουμε λύσεις με νέες τεχνολογίες σε μονάδες παραγωγής όπως λέβητες συμπύκνωσης, αντλίες θερμότητας, γεωθερμία και πρωτοποριακά συστήματα διαχείρισης φτάνοντας σε πολύ υψηλά επίπεδα εξοικονόμησης ενέργειας.

Επιπλέον ο σχεδιασμός και η κατασκευή γίνεται με γνώμονα την εύκολη διαχείριση από τους συντηρητές ώστε να μπορούν οι ξενοδοχειακές μονάδες να έχουν απρόσκοπτη λειτουργία και συστήματα χωρίς πτωτική απόδοση.

Κλιματισμός - Εξαερισμός

Η Poliservice αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την τοποθέτηση και εκκίνηση λειτουργίας μονάδων VRV, καναλάτων δικτύων κλιματισμού - εξαερισμού, μονάδων εξαερισμού με ανάκτηση ενέργειας και διαιρούμενων μονάδων κλιματισμού.

Οι ψυκτικοί της εταιρείας μας είναι ενημερωμένοι σε όλες τις νέες τεχνολογίες και ψυκτικά μέσα από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες κλιματισμού στην Ελλάδα. Έτσι είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα των εγκαταστάσεων που εκτελούμε.

Επίσης συντηρούμε σωστά τα μηχανήματα των πελατών μας ώστε να έχουν σωστή λειτουργία και το βασικότερο σωστή ποιότητα αέρα χωρίς μικρόβια.

Υδραυλικά Δίκτυα

Κατασκευάζουμε δίκτυα σωληνώσεων κρύου και ζεστού νερού χρήσης, δίκτυα κλιματισμού νερού, δίκτυα πυρόσβεσης και αερίων καυσίμων χρησιμοποιώντας πάντα πιστοποιημένα υλικά.

Έχουμε δυνατότητα να κατασκευάσουμε από συνηθισμένα έως και πολύ μεγάλα δίκτυα από οποιουδήποτε τύπου σωλήνες όπως PP-R και Χαλυβδοσωλήνες.

Ο τρόπος που μελετούνται και κατασκευάζονται τα δίκτυα είναι πολύ σημαντικός για τη λειτουργία των συστημάτων καθώς σε πολλές περιπτώσεις δε μπορεί να επιτευχθεί σωστή ανακυκλοφορία ή υδραυλικός διαχωρισμός λόγω ύπαρξης λανθασμένων δικτύων.

Φωτοβολταϊκά συστήματα

Τα τελευταία χρόνια η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας και boilers, έχει αυξηθεί σημαντικά, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού. Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορούν να επωφεληθούν από τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα, μειώνοντας έως και μηδενίζοντας τα κόστη θέρμανσης νερού.

Με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας και δοχεία αποθήκευσης ζεστού νερού (boilers), δίνεται η δυνατότητα ακόμα και μηδενισμού του ενεργειακού κόστους ηλεκτρικής ενέργειας με ταυτόχρονη απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Τα πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι άμεσα ορατά στις επιχειρήσεις και περιλαμβάνουν:

  • Χρήση των φωτοβολταϊκών για παραγωγή ζεστού νερού
  • Μείωση του κόστους του ρεύματος
  • Αυτονομία ηλεκτροδότησης σε περιπτώσης διακοπών ρεύματος
  • Δυνατότητα πλήρους διακοπής της ηλεκτροδότησης κατά τους χειμερινούς μήνες
  • Εύκολη εγκατάσταση
  • Ελάχιστες δομικές και αισθητικές παρεμβάσεις στο κτίριο
  • Προσέλκυση πελατών με οικολογική συνείδηση
Net metering σε τουριστικές επιχειρήσεις

Το Net Μetering (ενεργειακός συμψηφισμός) είναι η διοχέτευση της τοπικά παραγόμενης ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά στο Δίκτυο. Ο ενεργειακός συμψηφισμός μεταξύ της παραχθείσας και της καταναλωθείσας ενέργειας υπολογίζεται σε κιλοβατώρες και η εκκαθάριση γίνεται κάθε τριετία. Η υπηρεσία Νet Metering επιτρέπει στον καταναλωτή να καλύψει ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας που καταναλώνει, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Δίκτυο για την έμμεση αποθήκευση της πράσινης ενέργειας που παράγουν τα φωτοβολταϊκά. Λόγω του μεγάλου ποσοστού ηλιοφάνειας στην Ελλάδα, αποτελεί μία από τις ασφαλέστερες και πιο αξιόπιστες λύσεις ενεργειακής αυτονόμησης. Στις ξενοδοχειακές μονάδες, λόγω των υψηλών καταναλώσεων, οι διαφορές στην ενεργειακή κατανάλωση είναι άμεσα ορατές, μειώνοντας στο ελάχιστο τους ετήσιους λογαριασμούς ρεύματος και τον χρόνο απόσβεσης μίας τέτοιας επένδυσης.

Οι υπηρεσίες της Poliservice, περιλαμβάνουν όλο το φάσμα των εργασιών εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και υπηρεσιών net metering, από τον αρχικό σχεδιασμό και τη μηχανολογική μελέτη τοποθέτησης, την εύρεση του κατάλληλου εξοπλισμού και την εγκατάσταση, μέχρι τις διαδικασίες αδειοδότησης και τη σύνδεση με το δίκτυο.

Με στόχο τη μείωση των λειτουργικών εξόδων μίας τουριστικής επιχείρησης και την αύξηση της ηλεκτρικής της αυτονομίας, πραγματοποιούμε εξατομικευμένες μελέτες και εγκαταστάσεις με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Μελετητική – συμβουλευτική

Αναλαμβάνουμε επίσης τη μελέτη ή/και την επίβλεψη μιας ενεργειακής αναβάθμισης ή μιας νέας εγκατάστασης σε ξενοδοχειακές μονάδες καθώς μπορεί να υπάρχουν ιδιόκτητα συνεργεία εγκατάστασης.

Χρησιδανεισμός εξοπλισμού

Η Poliservice προσφέρει λύσεις χρησιδανεισμού μηχανημάτων για ενεργειακή εξοικονόμηση χωρίς καμία επένδυση του επιχειρηματία.

Επικοινωνήστε με έναν εκπροσωπό μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα.

Κάποια από τα έργα μας

  • Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις

Γνωρίζετε ότι

Εγκαθιστώντας ένα υβριδικό σύστημα αποτελούμενο από ηλιακούς συλλέκτες, θερμοδοχεία και αντλία θερμότητας μπορεί να επιτευχθεί μείωση στις δαπάνες ενέργειας έως και 85%.