Κρατήστε το κρύο και τη ζέστη έξω από το σπίτι με αντικατάσταση κουφωμάτων.

Κουφώματα Αλουμινίου

Κρατήστε το κρύο και τη ζέστη έξω από το σπίτι με αντικατάσταση κουφωμάτων

Η αντικατάσταση κουφωμάτων είναι μία από τις απαραίτητες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, αφού ένα μεγάλο ποσοστό ενέργειας χάνεται από τα παλαιά κουφώματα. Τα κουφώματα νέας τεχνολογίας είναι απαραίτητα, εάν θέλουμε να επιτύχουμε εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Τα τελευταία χρόνια, το ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο. Δεδομένου ότι μεγάλο μέρος των κτιρίων στην Ελλάδα είναι παλαιάς κατασκευής, είναι απαραίτητη πλέον η ενεργειακή τους αναβάθμιση. Με αυτό τον τρόπο δεν εξοικονομούμε απλά χρήματα, αλλά και συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ενέργειας ενός κτιρίου χάνεται από τα παλαιού τεχνολογίας κουφώματα. Η αντικατάσταση τους, λοιπόν, μπορεί να προσφέρει άμεση εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και βελτίωση του επιπέδου θερμικής άνεσης μέσα στο κτίριο. Αυτό εξαρτάται φυσικά από το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα κουφώματα (αλουμίνιο, ξύλο, pvc), από τον τύπο των κουφωμάτων (ανοιγόμενα, συρόμενα, επάλληλα) αλλά και από τους υαλοπίνακες που έχουν τοποθετηθεί σε αυτά.

Φυσικά, όταν μιλάμε για μείωση των εξόδων ενέργειας δεν αναφερόμαστε μόνο στη θέρμανση ενός κτιρίου. Με τα νέα κουφώματα οι συνθήκες άνεσης σε ένα κτίριο το καλοκαίρι είναι σαφώς καλύτερες, με αποτέλεσμα να απαιτείται λιγότερη ενέργεια και για την ψύξη του χώρου.

Κουφώματα αλουμινίου

Παρότι, η διαφορά στις συνθήκες διαβίωσης γίνεται αμέσως αισθητή, δεν είναι μόνο αυτό που κερδίζει κάποιος από την αλλαγή κουφωμάτων. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι η ηχομόνωση και η ακουστική άνεση που προφέρουν τα σύγχρονα κουφώματα. Επιπλέον, το επίπεδο ασφάλειας ενός κτιρίου αυξάνεται σημαντικά με την τοποθέτηση  νέων κουφωμάτων αλουμινίου καθώς έχουν υψηλότερης ποιότητας μηχανισμούς και η κατασκευή τους είναι πιο στιβαρή από παλαιότερα.

Παρακάτω παρουσιάζονται συγκεντρωτικά τα πλεονεκτήματα από την αντικατάσταση κουφωμάτων παλαιού τύπου με σύγχρονα κουφώματα αλουμινίου.

Πλεονεκτήματα κουφωμάτων αλουμινίου:
  • Έχουν πολύ καλές θερμομονωτικές ιδιότητες (θερμοδιακοπή) . Εμποδίζουν τη θερμότητα να διαφύγει στο περιβάλλον τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι κρατούν τη δροσιά μέσα στο σπίτι.
  • Προσφέρουν οικονομία στην κατανάλωση καυσίμων ενέργειας για θέρμανση και για ψύξη.
  • Βελτιώνουν την ακουστική άνεση του χώρου, με ηχομόνωση που φτάνει μέχρι και 70%.
  • Αυξάνουν το επίπεδο ασφάλειας του κτιρίου.
  • Η σύγχρονη υάλωση Βοηθά στην προστασία των επίπλων του σπιτιού, αφού δεν επιτρέπει στις υπεριώδεις ακτινοβολίες να διαπερνούν στο χώρο. 
  • Η εμπορική αξία ενός κτιρίου αυξάνεται.
  • Έχουν μηδενικό κόστος συντήρησης.
  • Προφέρουν φυσικό φωτισμό.
  • Συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση μίας κατοικίας, πάντα σύμφωνα με το γούστο των κατοίκων, αφού υπάρχουν αμέτρητες επιλογές σε χρώματα, στυλ, σχέδια και τύπους.
  • Το αλουμίνιο είναι ένα υλικό ανακυκλώσιμο που βοηθά στην προστασία του πλανήτη.

Είναι λοιπόν κατανοητό πως με την αντικατάσταση κουφωμάτων, πέρα από τις καλύτερες ενεργειακές αποδόσεις του κτιρίου, επιτυγχάνεται και μία γενικότερη αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων με πιο άνετες συνθήκες διαβίωσης. Επισημαίνεται, πως τα τελευταία χρόνια η αντικατάσταση κουφωμάτων είναι δυνατή μέσω των κρατικών επιδοτήσεων με προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, όπως είναι το νέο πρόγραμμα ‘’Εξοικονομώ – Αυτονομώ’’.

Με τη σιγουριά που μας προσφέρουν οι συνεργάτες μας στον τομέα της κατασκευής αλουμινίου, στην Poliservice, προφέρουμε υπηρεσίες αντικατάστασης των παλαιών σας κουφωμάτων με νέα συστήματα αλουμινίου μεγάλων κατασκευαστών, όπως η Europa, η Aloumil, η Etem, η Exalco κ.α. Επιπλέον, δίνουμε τη δυνατότητα αντικατάστασης των παλαιών σας κουφωμάτων αναλαμβάνοντας για εσάς τη συμβολή και την υλοποίηση του έργου μεσώ του προγράμματος ‘’Εξοικονομώ – Αυτονομώ’’.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ή καλέστε μας στο 210 3000370.