Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες και η λειτουργία τους.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι οι πιο διαδεδομένες συσκευές αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα. Αποτελούν πολύ αξιόπιστα συστήματα παραγωγής ζεστού νερού και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
ηλιακοί θερμοσίφωνες

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες και η λειτουργία τους

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι οι πιο διαδεδομένες συσκευές αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα.  Αποτελούν πολύ αξιόπιστα συστήματα παραγωγής ζεστού νερού και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η Ελλάδα φημίζεται για την έντονη ηλιοφάνεια ακόμα και τις μέρες του χειμώνα. Έτσι, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες αποτελούν μία σχεδόν απαραίτητη συσκευή για κάθε σπίτι. Ειδικά με τα σύγχρονα συστήματα ηλιακών θερμοσιφώνων, η παραγωγή ζεστού νερού είναι δυνατή ακόμα και τις μέρες με συννεφιά. Σύμφωνα με μελέτες, στην Ελλάδα το 25-30% των νοικοκυριών έχει εγκατεστημένο ηλιακό θερμοσίφωνα. Αυτό κατατάσσει την Ελλάδα στην 5η θέση παγκοσμίως και στην 2η θέση πανευρωπαϊκά στη εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων.

Ο τρόπος λειτουργίας των ηλιακών θερμοσιφώνων:

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι οι πιο γνωστές ηλιακές συσκευές, αλλά και οι πιο απλές στον τρόπο λειτουργίας τους. Τα δύο βασικά τους μέρη είναι οι ηλιακοί συλλέκτες και η δεξαμενή αποθήκευσης του νερού.

Οι συλλέκτες απορροφούν το ηλιακό φως και το μετατρέπουν σε θερμότητα. Η δεξαμενή αποθήκευσης νερού συνδέεται με τους σωλήνες μέσω σωληνώσεων. Έτσι, η ζέστη που παγιδεύεται στου συλλέκτες οδηγεί στη θέρμανση του νερού.

Είναι κατανοητό πως όσο πιο έντονη είναι η ηλιοφάνεια, τόσο καλύτερη είναι η απόδοση των συλλεκτών. Οι μεσημεριανές ώρες του καλοκαιριού είναι δηλαδή οι ώρες με την υψηλότερη απόδοση. Η λειτουργία των συλλεκτών, όμως, είναι πάρα πολύ καλή ακόμα και τους μήνες του χειμώνα, εάν δεν υπάρχει συννεφιά.

Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων:

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι μία από τις πιο αποδοτικές συσκευές που χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Προφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, αφού αντικαθιστούν το ηλεκτρικό ρεύμα, το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.  

Η σημαντικότητα του ηλιακού θερμοσίφωνα δεν εντοπίζεται μόνο στο πόσα χρήματα μπορεί να εξοικονομήσει ένα νοικοκυριό από την τοποθέτησή του, αλλά και από το πόσο λιγότεροι τόνοι διοξειδίου του άνθρακα εκλύονται στην ατμόσφαιρα χάρη στον ηλιακό. Κάθε ντους με χρήση νερού από τον ηλιακό θερμοσίφωνα ισοδυναμεί με 3 κιλά άνθρακα λιγότερα στην ατμόσφαιρα της γης.

Τα πλεονεκτήματα των ηλιακών θερμοσιφώνων:

  • Η ηλιακή ενέργεια είναι ανεξάντλητη και δωρεάν
  • Η τοποθέτηση τους γίνεται εύκολα
  • Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής
  • Έχουν μικρό κόστος συντήρησης
  • Ακόμα και τις μέρες με συννεφιά ένας ηλιακός μπορεί να αποδώσει ακόμα και λίγο ζεστό νερό
  • Συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος
  • Έχουν μικρό κόστος συντήρησης
  • Τις ημέρες με ηλιοφάνεια έχετε διαθέσιμο ζεστό άμεσα χωρίς να χρειαστεί να το θερμάνετε όπως

Η Poliservice, αναλαμβάνει την εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων σε διαμερίσματα, μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες. Με κύριο γνώμονα την κάλυψη των αναγκών σας σε ζεστό νερό χρήσης αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος σας προτείνουμε την καλύτερη για εσάς επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα από κορυφαίες μάρκες της αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ή καλέστε μας στο 210 3000370.