Πότε πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εγκατάστασή του φυσικού αερίου;

εγκατάσταση φυσικού αερίου

Πότε πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εγκατάστασή του φυσικού αερίου;

Το φθινόπωρο έχει ξεκινήσει και μέσα στους επόμενους μήνες περιμένουμε τα πρώτα κρύα. Ποια είναι η κατάλληλη περίοδος για να γίνει η εγκατάσταση φυσικού αερίου και γιατί πρέπει να βιαστείτε αν θέλετε να προλάβετε τους κρύους μήνες του 2020.

Το Φυσικό Αέριο είναι μία σύγχρονη και οικονομική λύση θέρμανσης με πολλά πλεονεκτήματα τόσο για μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, όσο και για επαγγελματικούς χώρους. Η εγκατάσταση γραμμών και επιτοίχιου λέβητα φυσικού αερίου είναι μία διαδικασία γρήγορη που συνήθως δεν διαρκεί παραπάνω από μερικές ημέρες.

Αντίθετα, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, η αδειοδότηση καθώς και η παροχή αερίου από την Ε.Δ.Α. Αττικής (Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής), μπορούν να διαρκέσουν ακόμα και λίγους μήνες (περίπου 2-3 μήνες). Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο για όσους επιθυμούν να προλάβουν την έναρξη του χειμώνα, να ξεκινήσουν τις διαδικασίες άμεσα.

Ποια είναι η διαδικασία σύνδεσης και ποια τα βήματα που απαιτούνται για να αποκτήσει κάποιος φυσικό αέριο;
  1. Ενημέρωση για την ύπαρξη φυσικού αερίου στην περιοχή ενδιαφέροντος (Ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα φυσικού αερίου στην περιοχή σας).
  2. Εκπόνηση ειδικής μελέτης από μηχανολόγο – μηχανικό
  3. Εγκατάσταση γραμμών φυσικού αερίου, συστήματος θέρμανσης και τοποθέτηση λέβητα
  4. Υποβολή πιστοποιητικών εγκατάστασης
  5. Έλεγχος εσωτερικής εγκατάστασης από την Ε.Δ.Α. Αττικής
  6. Υπογραφή σύμβασης προμήθειας με προμηθευτή φυσικού αερίου της επιλογής σας
  7. Παράδοση δικτύου και ενεργοποίηση της εγκατάστασης

Για τους δικαιούχους της Επιδότησης Εγκατάστασης Φυσικού Αερίου 2020, επισημαίνεται πως απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόδοση της επιδότησης είναι η ενεργοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως και τρεις (3) μήνες από την ημερομηνία τοποθέτησης του μετρητή και η υποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών προς την ΕΔΑ  να πραγματοποιηθεί έως και δεκαπέντε (15) ημερολογιακές μέρες από την ημερομηνία ενεργοποίησης της εσωτερικής εγκατάστασης. Σε κάθε περίπτωση, οι ανωτέρω καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών δεν μπορούν να είναι μεταγενέστερες της 30ης Νοεμβρίου 2020. 

H Poliservice, αναλαμβάνει, χωρίς επιπλέον κόστος, όλες τις διαδικασίες αδειοδότησης (αιτήσεις, προμελέτες, χωροθέτηση), καθώς και όλα τα στάδια εγκατάστασης ενός συστήματος θέρμανσης φυσικού αερίου. Ξεκινώντας από τη μελέτη του χώρου, προχωρούμε στην κατασκευή της γραμμής αερίου και των σωληνώσεων νερού χρήσης και θέρμανσης, ολοκληρώνοντας το έργο με την ηλεκτρολογική σύνδεση και την τελική εκκίνηση του συστήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήσετε μαζί μας ή καλέστε μας στο 210 3000370.