Eγκατάσταση και υποστήριξη ενεργειακών συστημάτων
Poliservice
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
2103000370
ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΘΗΝΑ
Ιερά Οδός 159 & Πέτρας
Poliservice Zero Carbon Footprint Company
7 Οκτωβρίου 2021

Στις μέρες μας, στην εποχή του κορονοϊού, η υγιεινή του αέρα του χώρου μας έχει γίνει πιο σημαντική από ποτέ. Ο φυσικός αερισμός μέσω των παραθύρων μπορεί να αποτελεί μια λύση, αλλά έχει σημαντικά μειονεκτήματα, όπως είναι η σπατάλη ενέργειας κατά την διάρκεια των χειμερινών και καλοκαιρινών μηνών, η είσοδος αέρα με πιθανούς ρύπους και η αύξηση του θορύβου.

Επίσης, η υγρασία (από το ντους ή το μαγείρεμα) σε συνδυασμό με τους εσωτερικούς ρύπους που δημιουργούνται από τους ανθρώπους, τα κατοικίδια και άλλες δραστηριότητες, δημιουργούν ένα ανθυγιεινό περιβάλλον που μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση αλλεργικών προβλήματων. Ακόμα μπορεί να προκαλέσει δομικές βλάβες, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη μούχλας, βακτηρίων, ακάρεων σκόνης, ξηρής σήψης και εντόμων.

Το λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να δώσει ένα σύστημα μηχανικού αερισμού-εξαερισμού!

Τι είναι όμως ένα σύστημα μηχανικού αερισμού-εξαερισμού;

Ο μηχανικός αερισμός είναι ένα σύστημα καθαρισμού του εσωτερικού αέρα, το οποίο αποβάλλει τον παλιό αέρα και τον αντικαθιστά με νέο, φρέσκο φιλτραρισμένο αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον. Ο φιλτραρισμένος αέρας είναι απαλλαγμένος από επιβλαβή αιωρούμενα σωματίδια όπως ιούς, σκόνη και οσμές. 

Η μονάδα εξαερισμού εγκαθίσταται συνήθως στη στέγη, ο φρέσκος αέρας εισέρχεται μέσω αεραγωγών και η κίνηση του επιτυγχάνεται από ανεμιστήρες.

Το σύστημα μηχανικού αερισμού μπορεί να λειτουργεί καιμε ανάκτησης θερμότητας, προθερμαίνοντας ή προψύχοντας τον εισερχόμενο αέρα, ανάλογα με την εποχή, ώστε να μειώνεται η ενεργειακή κατανάλωση του κτιρίου.

Τι προσφέρει ο μηχανικός αερισμός με ανάκτηση θερμότητας;

Καθαρός αέρας 
Ο αέρας που κυκλοφορεί στο εσωτερικό του κτιρίου είναι φιλτραρισμένος αέρας υψηλής ποιότητας, απαλλαγμένος από CO2.

Προστασία από ασθένειες
Ο αέρας φιλτράρεται από μικροοργανισμούς, μικρόβια και ιούς, μειώνοντας τις πιθανότητες μετάδοσής τους μεταξύ των κατοίκων ενός κτιρίου ή εργαζομένων ενός γραφείου ή άλλου επαγγελματικού χώρου.

Μείωση της υγρασίας
Η πλεονάζουσα υγρασία που προέρχεται από την ατμόσφαιρα και την ανθρώπινη δραστηριότητα μέσα στο κτίριο αφαιρείται από τον χώρο. 

Εξοικονόμηση ενέργειας
Χάρη στην ανάκτηση ενέργειας από τον εξερχόμενο αέρα, απαιτείται λιγότερη ενέργεια για τη θέρμανση και ψύξη του κτιρίου. 

Οφέλη του μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας

 1. Αέρας απαλλαγμένος από το CO2 και τους ρύπους που παράγονται από την ανθρώπινη αναπνοή. Ο αέρας του χώρου είναι πιο πλούσιος σε οξυγόνο γεγονός που συμβάλλει στην αποδοτικότερη εργασία και τη μείωση των πονοκεφάλων, των δυσκολιών αναπνοής και της σωματικής κόπωσης. 
 2. Άμεση απομάκρυνση μικροβίων, μικροοργανισμών και ιών. Πιο υγιεινό περιβάλλον και σχεδόν μείωση των πιθανοτήτων μετάδοσης κάποιου ιού μεταξύ των κατοίκων ή των εργαζομένων του κτιρίου. 
 3. Φιλτράρισμα γύρης, σκόνης, τριχών και αλλεργιογόνων.  Σημαντική μείωση πιθανοτήτων εμφάνισης αλλεργιών στους κατοίκους ή εργαζόμενους του κτιρίου.
 4. Απομάκρυνση υγρασίας από τον χώρο.  Συνεχής αίσθηση ευεξίας, μείωση πιθανοτήτων εμφάνισης μούχλας και βλαβών στην εσωτερική τοιχοποιία, καλύτερη προστασία και συντήρηση επίπλων, έργων τέχνης κλπ. 
 5. Ανάκτηση θερμότητας και προκλιματισμός του εισερχόμενου αέρα. Εξοικονόμηση στα κόστη θέρμανσης και ψύξης του χώρου.

Σε ποιές κτιριακές δομές είναι απαραίτητος ο μηχανικός αερισμός

 • Χώροι Γραφείων
 • Εργοστάσια Δημόσιες Υπηρεσίες
 • Ξενοδοχεία και Ενοικιαζόμενα Δωμάτια 
 • Καταστήματα και Εμπορικά Κέντρα 
 • Συνεδριακοί Χώροι 
 • Σύγχρονες κατοικίες 
 • Σχολεία και Φροντιστήρια 
 • Σε όλες τις κτιριακές δομές που υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα

Ο μηχανικός αερισμός-εξαερισμός κρίνεται απαραίτητος όταν δεν είναι δυνατός ο φυσικός αερισμός ενός κτιρίου και όταν χρειάζονται να ελέγχονται οι εναλλαγές του αέρα. Τέλος, τα συστήματα μηχανικού αερισμού τυγχάνουν επιδότησης από τα προγράμματα “Εξοικονομώ”.

Στην Poliservice αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος μηχανικού αερισμού, προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες για καθαρό και υγιεινό αερισμό όλων των χώρων του κτιρίου σας. Οι μονάδες αερισμού που εγκαθιστούμε έχουν τη δυνατότητα χειρισμού και μετρήσεων της ενεργειακής ανάκτησης και της ποιότητας του αέρα, καθώς και τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου και απεικόνισης μετρήσεων από έξυπνες συσκευές.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ή καλέστε μας στο 210 3000 370.