Ποια είναι η ιδανική περίοδος για την ανακαίνιση του χώρου σας;

Η ανακαίνιση του χώρου σας προσφέρει τα μέγιστα οφέλη σε καθορισμένες χρονικές περιόδους.
Ιδανική περίοδος για ανακαίνιση

Ποια είναι η ιδανική περίοδος για την ανακαίνιση του χώρου σας;

Η ανακαίνιση του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου συνιστά μία διαδικασία η οποία μπορεί να αλλάξει τελείως την όψη ενός δωματίου ή ενός ολόκληρου κτιρίου.

Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η αγορά ενός νέου σπιτιού είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα, η ανακαίνιση φαντάζει μία καλή και συμφέρουσα οικονομικά λύση. Η ανανέωση μπορεί να είναι ριζική ή πιο περιορισμένη, αφού ακόμα και με την προσθήκη μόνο μερικών πινελιών μπορούμε να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. 

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς που θέλουν να ξεκινήσουν μία ανακαίνιση είναι ποια είναι η ιδανική περίοδος για να την πραγματοποιήσουν. Η ανακαίνιση είναι μία διαδικασία που πρέπει να υλοποιηθεί στις κατάλληλες συνθήκες, δίχως να υπάρξουν αναίτιες καθυστερήσεις και χωρίς όμως να γίνει έκπτωση στο τελικό αποτέλεσμα. Παρ’ότι μια ανακαίνιση μπορεί να πραγματοποιηθεί καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, η ιδανική περίοδος είναι από την άνοιξη μέχρι και τις αρχές φθινοπώρου. Αυτό το διάστημα οι βροχοπτώσεις είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται προβλήματα στις κατασκευές, ενώ και το συνεργείο μπορεί να εργάζεται περισσότερες ώρες, μιας και η μέρα είναι μεγαλύτερη και με περισσότερο φυσικό φως. 

Το χειμώνα, αντίθετα, δεν προτείνεται να πραγματοποιούνται εργασίες, λόγω αυξημένης υγρασίας και γενικά δυσχερών καιρικών συνθηκών. Μία εργασία που μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά είναι η αντικατάσταση δαπέδων ή το σοβάτισμα λόγω αυξημένης υγρασίας. Το χρώμα στους τοίχους, επίσης, θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο να στεγνώσει, εάν το βάψιμο γίνει το χειμώνα. Ιδιαίτερα το γκρέμισμα τοίχων, το  βάψιμο, η αλλαγή κουφωμάτων και παραθύρων, η τοποθέτηση πλακιδίων και η διαμόρφωση εξωτερικών χώρων θα πρέπει να πραγματοποιούνται σε περιόδους με καλό καιρό, για να υπάρχει ευκολία κινήσεων τόσο για το συνεργείο όσο και για τους διαμένοντες. 

Τι προσφέρει η ανακαίνιση

Η ανακαίνιση είναι μία διαδικασία που παρουσιάζει πολλά οφέλη αναβαθμίζοντας το σπίτι τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.  Αυξάνεται σημαντικά η αγοραστική αξία του ακινήτου και βελτιώνεται αισθητά η ποιότητα ζωής μας και η διάθεσή μας, ενώ μακροπρόθεσμα πολλές φορές εξοικονομούμε και χρήματα. Αρκετές φορές ο χώρος μας δεν είναι σωστά μονωμένος, με αποτέλεσμα την ύπαρξη υγρασίας και την απώλεια θερμότητας. Λόγω αυτού, ξοδεύουμε πολλά περισσότερα χρήματα χωρίς να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ενεργειακή αναβάθμιση μέσω της ανακαίνισης είναι η λύση στο πρόβλημά μας. Η αλλαγή του συστήματος θέρμανσης, η θερμομόνωση των εξωτερικών χώρων και της οροφής του ακινήτου και η εγκατάσταση καινούργιων κουφωμάτων είναι από τις παρεμβάσεις που θα ωφελήσουν ουσιαστικά τον χώρο σας.

Ενδοδαπέδια θέρμανση και ανακαίνιση

Μία παρέμβαση που πρέπει να σκεφτείτε, ιδίως εάν κάνετε ολική ανακαίνιση είναι η εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης, μιας και κάτι τέτοιο απαιτεί το ξήλωμα του πατώματος. Η ενδοδαπέδια θέρμανση προτιμάται ιδιαίτερα, κυρίως λόγω της εξοικονόμησης χώρου που προσφέρει αλλά και της οικονομικής της λειτουργίας. Σε ένα σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, οι τελικοί αποδέκτες του ζεστού νερού δεν είναι τα σώματα καλοριφέρ όπως συμβαίνει στα συμβατικά συστήματα αλλά το ίδιο το δάπεδο, το οποίο λειτουργεί ως θερμαντικό σώμα. Αφού θερμομονωθεί το δάπεδο από κάτω, απλώνεται ένα σύστημα σωλήνων οι οποίοι μεταφέρουν το ζεστό νερό σε όλη του την επιφάνεια. Έτσι, το δάπεδο θερμαίνεται σιγά σιγά και ακτινοβολεί τη θερμότητα στον αέρα. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ομοιόμορφη θέρμανση του αέρα, από κάτω προς τα πάνω, και όχι συγκέντρωση της θέρμανσης κοντά στα σώματα.

Η εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα.

Αδιαμφισβήτητα, στα πλεονεκτήματα συγκαταλέγεται η ομοιόμορφη κατανομή θέρμανσης σε σταθερή θερμοκρασία και η απουσία ρευμάτων αέρα. Άλλα πλεονεκτήματα αποτελούν η απουσία διαρροής θερμότητας στην οροφή, η απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων και το υγιεινό περιβάλλον, μιας και η ενδοδαπέδια θέρμανση δεν ξηραίνει τον χώρο.

Σε περίπτωση βέβαια που δεν μπορείτε να διαθέσετε πολλά χρήματα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μικρές αλλαγές που και αυτές μπορούν να ανανεώσουν τον χώρο σας. Τέτοιες μικρές παρεμβάσεις μπορεί να είναι το βάψιμο του σπιτιού ή των ντουλαπιών της κουζίνας. Αν το σπίτι σας δεν είναι αρκετά φωτεινό, μπορείτε να αλλάξετε χρώμα στους τοίχους, αφού με την επιλογή ενός πιο ανοιχτού χρώματος, το φυσικό φως θα διαχέεται καλύτερα σε ολόκληρο το σπίτι. 

Η Poliservice αναλαμβάνει με υπευθυνότητα την ανακαίνιση του χώρου σας πάντα με γνώμονα την βέλτιστη κάλυψη των αναγκών σας. Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε μας στο 210 3000370, ώστε να βρούμε μαζί τις κατάλληλες παρεμβάσεις που θα σας εξασφαλίσουν τον χώρο που ονειρεύεστε!